Dicht bij Groningen ligt Aduard, een levendig dorp met veel forensen. Maar het geniet ook bekendheid als kloosterdorp. Als u nu door het dorp wandelt, kunt u nog steeds sporen van dat belangrijke klooster, de Sint Bernardushof, in 1192 gesticht door cisterciënzer monniken. In het Kloostermuseum aan de Hofstraat komt u meer over het klooster te weten. Verder is er sinds kort op straat een virtuele reconstructie van die boeiende periode zien bij elf markers. En exposities van hedendaagse kunstenaars in het Rechthuis bieden zicht op de wereld van nu.  


  

Actuele exposities 

Op dit moment zijn er geen exposities te bezichtigen. 

Zie verder: ExpositiesWat is er meer te beleven in Aduard?

Kloostermuseum St. Bernardushof
Het Kloostermuseum St. Bernardushof aan de Hofstraat besteedt met wisselexposities al jaren aandacht aan de kloostergeschiedenis.
Voor meer informatie over het kloostermuseum:
http://kloostermuseumaduard.nl


Kloosterwandeling en virtuele reconstructie
De Kloosterwandeling in Aduard van het Kloostermuseum voert u langs elf informatiepanelen op belangrijke plekken uit de kloostergeschiedenis van Aduard. Langs de route staan ook zeven 3D-zuilen voor een virtuele reconstructie van het klooster. Met uw smartphone, iPhone of tablet kunt u een  reis terug in de tijd maken. Het vertrekpunt is het Kloostermuseum St. Bernardus aan de Hofstraat. Voor meer informatie:
http://www.kloostermuseumaduard.nl/aduard-3-d/klooster...


Water in Middag Humsterland 
Over niet al te lange tijd zal in het Rechthuis een vaste expositie komen over de watergeschiedenis van de omgeving van Aduard, het gebied van Middag Humsterland en het Drentse achterland. Het plan daarvoor is geschreven door Willy van der Schuit en draagt als titel  Water in Middag Humsterland. De Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij heeft daarbij geholpen. Maar voordat het zover is moet het Rechthuis bouwkundig op orde gebracht worden. Het monumentale pand kent achter nogal wat achterstallig onderhoud. Als die herstelklus is geklaard kan de expositie ingericht worden. Zie verder:
Water in Middag Humsterland